LEGYÉL BÁNKITÓ ÖNKÉNTES

Kedves Leendő Önkéntes!

Idén is sok segítő kézre és lelkes önkéntesre van ismét szükségünk. A Bánkitó önkéntesség híresen jó buli, de van néhány fontos dolog, amire fontos odafigyelni a jelentkezés kapcsán. Kérjük, mielőtt belekezdesz a form kitöltésébe, olvasd  végig figyelmesen ezt a tájékoztatót.

A jelentkezés határideje JÚNIUS 7. PÉNTEK– visszajelzést június 10-ig (hétfő) küldünk mindenkinek.

A jelentkezések sorrendjét is figyelembe vesszük, így előfordulhat, hogy bizonyos feladatkörök hamarabb betöltődnek, ezért érdemes hamar jelentkezni. FONTOS! Ha június 10-ig nem kapsz visszajelzést, az azt jelenti, hogy jelentkezésed valamilyen okból nem érkezett meg hozzánk. Ebben az esetben mindenképp írj egy e-mailt az onkentes@bankitofesztival.hu címre!

A JELENTKEZŐK ÉLETKORA
18 év felettiek jelentkezését várjuk.

CSOPORTOS MEGHALLGATÁS (online) ÉS ÖNKÉNTESTALÁLKOZÓK
Idén, hogy jobban megismerhessünk már a fesztivál előtt, meghallgatáson kell majd részt venned. Erről külön meghívót fogunk küldeni.
A fesztivált megelőző időszakban tartott meghallgatáson és önkéntes találkozó(ko)n a részvétel kötelező. Ez közös érdekünk, hiszen így tudjuk kialakítani azt a személyes kapcsolatot, ami segíti a közös munkát. A találkozók száma, időtartama és tartalma más és más lehet az egyes területeken.

FELADATKÖR ÉS BEOSZTÁS
Törekszünk arra, hogy tehetségednek és kérésednek megfelelő pozícióban vállalhass feladatokat a Bánkitón. A beosztás alakulását befolyásolja a jelentkezésed ideje, az adott területre jelentkezők száma, és az is, hogy az egyes területeken hány önkéntes segítségére van szükségünk.

SZAKMAI GYAKORLAT – REFERENCIA
Ha olyan munkakörben dolgozol, ami a szakmai előrehaladásodhoz referenciaként szolgálhat, tudunk szakmai gyakorlatról szóló igazolást adni a fesztiválon végzett munkádról.

SZÁLLÁS, ÉTKEZÉS, FESZTIVÁLBÉRLET
Napi kétszeri étkezést, ingyenes sátorhelyet és fesztiválbérletet biztosítunk neked, ha önkéntesként velünk dolgozol.Vegetáriánus vagy húsos étkezésről tudunk gondoskodni, egyéb étkezési szokásokat nem tudunk figyelembe venni.

NAPI TEVÉKENYSÉG ÖNKÉNTESKÉNT
A nap önkéntes tevékenység pontos időtartama és napi eloszlása feladatkörtől függ, de minden önkéntesünk legalább napi 4-,  és legfeljebb napi 6 órában látja el a rábízott feladatokat.

A KÖZÖS MUNKA KERETEI
Minden önkéntessel, így veled is szerződést kötünk a fesztivál előtt, amelyben megállapodunk a közös munka kereteiről. Minimum 4 műszak vállalása szükséges. 
Valamint kauciót fogunk kérni tőled, ami egy napijegy ára: 15.000 Ft
(amit a fesztivál után vissza kapsz, ha minden rendben volt a munkáddal)

EGÉSZSÉGÜGYI KISKÖNYV
Az önkéntesektől lehetőség szerint egészségügyi kiskönyvet kérünk a fesztivál időtartamára, így azt érdemes időben megcsináltatnod.

FELADATKÖRÖK

ÉPÍTÉS-BONTÁS
Ugye mindig jobban esik házi kosztot enni, vagy kézzel készült ajándékot adni? Hasonlóan felemelő érzés a kedvenc fesztiválodon a napon sörözve, a tóba révedve élvezni, hogy ennek a megvalósulásában te is részt vettél. Amennyiben szeretnéd végigbulizni a fesztivált, mégis segítenél nekünk, akkor erre egy kis bemelegítés/levezetés kombóval fesztivál előtt és után, akkor nem kisebb az ajánlatunk mint maga a Bánkitó Fesztivál 2024 felépítése (!!), majd bontása. (Nem baj, ha nem vagy kipattintva, de jó ha tudod, ez fizikai munka) Az építés és a bontás a fesztivált megelőző- és a fesztivált követő napokban jelent elfoglaltságot. Ebben az esetben a napi kétszeri étkezést az önkéntes munka ideje alatt biztosítjuk (tehát a fesztivál ideje alatt nem). Arra is van persze lehetőség, hogy az építés és a bontás mellett a fesztivál ideje alatt is vállalj feladatot, egy másik területen.

TECHNIKAI ÜGYELET
Az ügyeletes szuperhősök bármikor és bármire bevethető önkéntesek, akiknek ugyan nincsen semmi konkrét feladatuk, de munkaidejük alatt folyamatosan elérhetőek, azonnal ott teremnek, ha arról van szó, és ha bármi bökkenő adódik, az ő nemes tisztjük megmenteni a fesztivált!

AUTÓS SZÁLLÍTÁSOS FELADATOK
A futárok a fesztivál gördülékeny működésében kulcsfontosságú önkéntesek. Mivel a fesztivál helyszínei között van némi távolság, ezért nélkülözhetetlen a segítségük, amikor az egyik programhelyszínről a másikra kell átvinni egy projektort, vagy amikor a föl s alá rohangáló helyszíni koordinátorokat kell fuvarozni A-ból B-be. Ezen kívül még az önkéntesek élelmezéséhez szükséges alapanyagok beszerzésében, valamint az ebédek kiszállításában szoktak segédkezni (ez utóbbi a leghálásabb feladatok egyike), de ők oldják meg azt is, ha váratlanul égető szigetelőszalag-hiány lép fel, ami legközelebb Rétságon kapható. Ha szeretsz biciklizni vagy vezetni, ha van jogosítványod és saját járműved, ha megbízhatónak tartod magad, és tudod vállalni, hogy a műszakod idején folyamatosan (és persze járművezetésre alkalmas állapotban) jelen vagy, akkor te vagy a mi álom-futárunk.

BEENGEDÉST SEGÍTŐ ÖNKÉNTESEK
A beléptetést a fesztivál egyik legfontosabb pontjának tartjuk, az itt tevékenykedő önkéntesekkel találkoznak először a fesztiválra érkezők. Fontosnak tartjuk, hogy gördülékenyen működjenek együtt az itt dolgozók. Tapasztalataink szerint, ha jól működik a beléptetés, az garantálja a jó hangulatot, nemcsak a fesztivállátogatóknak, de a beléptetésen dolgozóknak is. A jelentkező önkéntesek feladata elsősorban a karszalagfelrakás, eligazítás. Neked való a feladat, ha
nem esel pánikba egy nagyobb várakozó tömeg láttán,
szívesen találkoznál a Bánkitó közönségével és fellépőivel rövid idő alatt nagy dózisban,
pontos vagy és nem korrumpálható,
ügyesen kommunikálsz
van egy kis kézügyességed és állóképességed.

INFO ÉS MÖRCS PULT
A recepció a fesztivál előtti naptól nyitva van és segít a fesztivál látogatóinak, programhozóinak informálásában. A legtöbb munka itt is a fesztivál első felében várható. Műszak közben később se maradsz egyedül, a pultban többen lesztek, különböző feladatokkal. 

HELYSZÍNMESTER 
A helyszínmesterek feladata, hogy a fesztivál különböző programhelyszínein (Szájensz Szeánsz, CivilKult, vendéglátó egységek, éjszakai helyszín, tó környéke) segítse a koordinátorok munkáját, ügyelje a programok zökkenőmentes lebonyolítását, figyeljen a tisztaságra és segítsen az egyéb felmerülő ad-hoc feladatokban a helyszínen dolgozóknak. 

KONYHAI KISEGÍTŐ 
Ami fontos, hogy ez az önkéntes poszt bizonyos szempontból kötetlenebb és rugalmasabb, mint a többi feladatkör a fesztiválon, ugyanakkor nagy összeszedettséget igényel a munka, hiszen ennie kell a stábnak (amihez sokan tartoznak), méghozzá időben! Minden nap két étkezést kell biztosítanunk a fesztivál dolgozóinak és önkénteseinek, egy reggelit, és egy meleg ételt napközben. Ennek megfelelően alakítjuk ki a műszakokat. Az alapanyagok beszerzése, előkészítése, főzése és az étel kiosztása mellett kifejezetten keresünk jó erőben lévő fiúkat/lányokat a csapatba, akik tudnak segíteni 50-100 kg-ok mozgatásában!Ha már az építés első napján jössz és segítesz, péntek délutántól full szabad vagy, és pöröghetsz a fesztiválon! :slightly_smiling_face: Vasárnap, a fesztivál utolsó napján már csak reggelit készítünk, de az utolsó műszak délutánig tart, hiszen a főzéshez hozzátartozik az elpakolás, a konyha rendbetétele is.Jó, ha szeretsz a konyhában sürgölődni, de legalábbis a konyhai eszközöket nagyjából be tudod azonosítani a nevük alapjánpörgős vagy, ugyanakkor a nagy mennyiségű zöldség felaprításával járó monotóniát is tűröd szeretsz gondoskodni másokról, és tudsz csapatban dolgozni.

RECYCLING
Ha…
te vagy az, aki a házibuli egy pontján nem bírja tovább, és elkezdi összegyűjteni a lakás különböző pontjain heverő sörösdobozokat
mindig is zavart a sok rumli és szemét, amit egy fesztivál generál a nagy buliban,
szereted az olyan feladatokat, ahol azonnal látni a befektetett munka eredményét,
olyan feladatra vágysz, amibe belefér, hogy közben elmerengj az élet dolgain
szenvedélyes környezetvédő vagy
igazi after-arc vagy,
szeretsz egyszerre csapattag és magányos farkas is lenni
…akkor csatlakozz a teamhez!

Ha kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban vagy, ha nem kaptál visszaigazoló emailt a form kitöltése után, keress meg az alábbi e-mail címen: 
onkentes@bankitofesztival.hu

Hamarosan találkozunk!  🙂

Vajda Melitta (Melcsi)
önkéntes-koordinátor
onkentes@bankitofesztival.hu