GY.I.K. – Bánkitó 2024

Igen Gyakran Ismételt Kérdések, közszolgálati infók

JEGYEK

Hol tudok jegyet venni a fesztiválra?
A fesztiválra online vásárolhatsz jegyeket a weboldalunkon , illetve korlátozott számban a helyszínen. A jegyek és bérletek a szállásdíjat nem tartalmazzák, a kempingjegyeket később kezdjük el értékesíteni.
Lehet-e utalvánnyal, speckó kártyákkal fizetni a jegyért?
A Cooltix rendszere egyelőre csak klasszik bankkártyát fogad el, így SZÉP kártyával és egyéb utalványokkal sajnos nem tudsz fizetni.
Másnak veszem a jegyet, kinek a nevét írjam a vásárlóhoz?
A fesztiválozók jegyein beléptetésnél nem ellenőrizzük a neveket, így lényegtelen, hogy kinek a neve szerepel a fizetési bizonylaton.
A gyerekeknek kell jegyet venni?
A fesztivál 12 éves kor alatt ingyenes. 16 év alatt a fesztivál csak szülői felügyelettel látogatható.
Nem kaptam jegyet online vásárlás során, kinek írjak?
Először ellenőrizd a SPAM mappádat! Ha tuti nem találsz semmit, írj az info@bankitofesztival.hu címre.
Mégsem tudok menni a fesztiválra, visszaválthatom a jegyem?
A jegyeket nem áll módunkban visszaváltani. A jegyeket nem áll módunkban visszaváltani. Ha mégsem tudsz eljönni a Bánkitóra, töltsd fel a jegyed a TicketSwap-ra, hogy boldoggá tehess vele valaki mást. Kérjük csak a TicketSwap-et használjátok a jegyek adásvétele során: biztonságos, kényelmes és minden jegy új vonalkódot kap. Facebookon vagy más nem hivatalos online csatornán keresztül, esetleg utcán kézből vett jegyek valódiságáért nem tudunk felelősséget vállalni.
Rossz napra vettem jegyet, kicserélhetem?
Megvásárolt napijegyet ki tudsz cserélni másik napra, írj az info@bankitofesztival.hu címre.
Pontosan mettől meddig érvényesek a napijegyek és bérletek?
A bérletek 2024. július 10. (szerda) 16:00 órától július 14. (vasárnap) 10:00 óráig érvényesek. A napijegyek az adott napon reggel 8:00 órától másnap reggel 10:00 óráig érvényesek, a PÉNBAT bérlet péntek reggel 8:00 órától vasárnap reggel 10:00 óráig érvényes.
Bánki lakosként jár nekem kedvezmény?
Természetesen! Bánki lakosként a fesztiválra a belépés ingyenes. Lakcímkártyád bemutatásával tudod átvenni a jegypultoknál a karszalagod.

SZÁLLÁS

A sátorjegyek/szálláshelyek értékesítését hamarosan megkezdjük, köszönjük a türelmet!

UTAZÁS

Hogyan jutok el a Bánkitóra? Buszjegyeket hol találok?
Idén is lesz fesztiválbusz Budapest és Bánk között, hamarosan jövünk a részletekkel.
Tömegközlekedéssel

Volánnal
Újpest-Városkaputól indulnak buszok Bánkra.

Vonattal-Busszal
Budapestről Vácig tudsz vonatozni, onnan pedig egész nap járó közvetlen Volán járatok indulnak Bánkra.

Bringával
Érdemes Berkenyéig vonatoznod, onnan már kellemes túra visz Nőtincsen és Felsőpetényen át Bánkra. Nagyon menő vagy, ha bringával jössz, plusz a helyszínen is mindenképp hasznodra lesz a járgány, ha véletlenül a Táborban jössz rá, hogy a Tóparton hagytad a törölköződet, vagy sürgőőősen el kell jutnod a tarfikba/kisboltba.
Autóval
Ha kocsival jönnél, és van szabad helyed, regisztrálj az Oszkár telekocsi oldalára és csökkentsd a menetdíjad az ökológiai lábnyomoddal együtt! Fontos azonban, hogy csak a Polgármesteri Hivatal előtt, a Nádas kemping mellett, vagy a Kisrét mögött tudsz parkolni, mivel biztonsági okokból a tábor felé vezető főút mindkét oldalán hatóságilag tilos a parkolás.
Parkolás
Bánkon a településen az utak mellett random parkolni szigorúan tilos, kérjük használjátok a kijelölt parkolókat.
Közlekednek buszok a környező településekre?
A környező településekre Volánbusszal lehet eljutni, valamint iránytaxit is üzemeltetünk a környező falvak és Bánk között.
Lakóautóval/kisbusszal érkezem, beállhatok a kempingbe?
A kempingbe autóval/lakóautóval/kisbusszal nincs lehetőség beállni, de bármelyik parkolóban aludhattok a járműben a fesztivál ideje alatt.

ÉTEL, ITAL, SZOLGÁLTATÁSOK

Van-e vegán kaja a fesztiválon?
Persze! Idén is szuper vegán kajákkal lakhatsz jól a táborban és a tóparton is!
Lehet-e italt vagy ételt bevinni a fesztiválra?
A fesztiválra maximum 1 zsugor (karton, összecsomagolt) vizet, illetve nem kereskedelmi mennyiségű élelmiszert hozzatok magatokkal. A fesztiválra alkoholtartalmú ital és kábítószer behozatala tilos, és a bejáratnál az alkoholtartalmú, kábítószert tartalmazó termékeket át kell adnotok a biztonsági szolgálatnak megőrzésre, ezért nagyon kérünk, ne hozzatok magatokkal semmi ilyesmit.
Védjük a környezetet, hozzatok saját poharat! A fesztivál vendéglátó helyein kiadjuk nektek az italokat a saját poharatokba is.
Lesznek-e orvosok a fesztiválon?
A fesztiválon folyamatos, 0-24 órás orvosi és mentőügyeletet működtetünk a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően.
Lehet-e gyógyszert hűteni a fesztiválon?
Ha rendszeresen gyógyszert kell szedned, kérünk, fáradj be hozzánk a Tóparti Stábirodába (nagy fehér épület a Tószínpaddal szemben), ahol hűteni tudjuk neked a gyógyszereidet.
Hol tudom tölteni a telefonom, ha a sátortáborban alszom?
A telefonodat a jegypénztárban elhelyezett telefontöltő pontokon tudod tölteni a bejáratnál.
Van-e trafik? Meddig van nyitva?
Dohánybolt a Wellness Hotellel szemben, a főúton található. A fesztivál ideje alatt speckó nyitvatartással vár mindenkit éjfélig.
Mivel lehet fizetni a fesztiválon?
A Bánkitó készpénzmentes fesztivál. Minden kereskedelmi egység készpénzmentes, a PayPass kártyátokkal tudtok fizetni, vagy FestiPay fesztiválkártya kiváltásával. Az utóbbi kauciót is von maga után, amit vissza is kaptok a fesztivál végén, a rajta maradt összeggel együtt. A vissza nem hozott kártyákon maradt összeget, valamint a letéti díjat a fesztivál végét követően már nem tudjuk visszatéríteni! Javasoljuk, hogy aki csak teheti, töltse fel FestiPay kártyáját és fizessen azzal, mert a bankkártyás fizetés bizonyos szolgáltatóknál akadozhat a térerő hiánya miatt! FONTOS: a FestiPay kártyák visszaváltási határideje a fesztivál vége, július 14. 12:00. Ez után az időpont után nem tudjátok a kártyákat visszaváltani, és a rajta maradt pénzt visszaigényelni.
KIVÉTEL: az automata telefontöltő állomások 100 Ft-os érmével működnek!!!
Van-e ATM a fesztiválon?
Sajnos nincs. De mivel a fesztivál készpénzmentes, erre jó eséllyel nem is lesz szükséged. A legközelebbi ATM Rétságon van, kb. 10 perc autóútra Bánktól.
Ha vendéglátósként árusítani szeretnél a fesztiválon, érdeklődj a vendeglatas@bankitofesztival.hu címen!

EGYÉB FONTOS INFÓK

Lehet kutyát vinni a fesztiválra?
Igen 🙂 Kérünk, ha kutyusod is veled jön, tartsd pórázon, hozd magaddal az oltási könyvét, és a nevedet, illetve elérhetőségedet tüntesd fel a nyakörvén vagy más, jól látható helyen. Este 8 után a koncertek helyszínét és a tömeget kérjük kerüld a kutyád és embertársaid érdekében. A kutyád által okozott károkért, esetleges balesetekért te vállalod a felelősséget.
Lehet fürdeni a Bánki-tóban?
Fürdeni a tóban csak a kijelölt helyen szabad, a Tószínpad mentén hatóságilag tilos. Vigyázzatok magatokra!
Mit nem szabad a fesztiválon?
Alkoholt, és kábítószert behozni a fesztiválra tilos! A bejáratnál ellenőrzést végzünk, az ilyen termékeket le kell adnotok a biztonsági szolgálatnak, úgyhogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében nagyon kérünk, ne hozzatok magatokkal semmi ilyesmit! Ezen kívül tilos belógni, mások testi épségét bármely módon veszélyeztetni, erőszakosan viselkedni.
Hogyan tudok önkéntesnek, vagy diákmunkára jelentkezni?
A 2024-es fesztiválra még nem nyitottuk meg az önkéntes jelentkezést. Gyakran keresünk gyakornokokat az alábbi területekre: kommunikáció, programszervezés. Ha szívesen belelátnál a Bánkitó életébe már a fesztivált megelőzően és szeretnél nálunk szakmai gyakorlaton részt venni, akkor küldj egy önéletrajzot és rövid bemutatkozót, ami tartalmazza az erősségeidet az info@bankitofesztival.hu-ra.

SAJTÓAKKREDITÁCIÓ

A sajtóakkreditációt később nyitjuk meg, köszi a türelmet.

KAPCSOLAT

Ha a fentiek között nem találtál választ a kérdésedre, írj nekünk messengeren, instán, vagy az info@bankitofesztival.hu címre!