Vonal Felett – online vetítés! – Kinedok | Bánkitó Fesztivál

Vonal Felett – online vetítés! – Kinedok

A Kinedok bemutatja: VONAL FELETT – online vetítés!

 

Ha már unalmas a sok fikció, hagyd, hogy elvarázsoljon a valóság! A KineDok egy teljesen új típusú nemzetközi közösség: egyedi filmklub és alternatív filmterjesztői platform, amely hidat épít a kelet- és közép-európai régió kortárs dokumentumfilm-készítői és nézői között. Az elmúlt 6 évben közel száz filmet és 14.000 nézőt mutatott be egymásnak valós térben és időben, 24 filmklubban, szerte az egész országban.

A Kinedok történetében először, idén online tartották meg évadnyitó vetítésüket, éppen nálunk. Folytassuk most az ismerkedést idei katalógusukkal egy hazai filmen keresztül, melyet ismét egy hétig osztunk meg veletek a Karanténfesztivál virtuális filmklubjában, a Bánkitó fesztivál honlapján. Egy hetetek van arra, hogy megnézzétek, majd május 3-án vasárnap 20:00 órától élő online beszélgetést tartunk Nagy Anikó Máriával, a film rendezőjével.


⭐️ VONAL FELETT (tag: https://www.facebook.com/vonalfelett/)  

színes, magyar dokumentumfilm | rendezte: Nagy Anikó Mária | 2019 | 70 perc

A sportteljesítmények mögött meghúzódó dráma, a sikerhez vezető rögös út a játékfilmek egyik kedvenc témája, hazai dokumentumfilmek azonban ritkán vezetnek be bennünket az edzőtermek, sportpályák, uszodák és öltözők valós világába. Szinte alig láthatjuk a vásznon, hogy milyen teljesítmény, küzdelem és áldozatvállalás kell ahhoz a mai Magyarországon, hogy sikeresek legyünk egy sportban. Ebben a hiánypótló – Magyar Filmdíjra jelölt – filmben egy lehetetlent nem ismerő édesanya és két tehetséges úszó lányának történetébe nyerünk bepillantást, akik kitartóan küzdenek vágyaikért, az áhított elismerésért és a bajnoki címekért. Mit jelent tehetséges gyereknek, illetve tehetséges gyermek szülőjének lenni? Hol vannak a határok a valós elvárások és a várt teljesítményt illetően? Ki dönt a sorsfordító kérdésekről és aztán kié a felelősség? Meddig érdemes és szabad vágyakozni a siker után? A gyerekek saját vágya a siker, vagy a szülők beteljesületlen álmait élik tovább? A film ezekre a kérdésekre keresi a választ.


⭐️ Előzetes:

 https://vimeo.com/300758851