Utazás | Bánkitó 2019

Fesztiválbusz – Budapest – Bánk – Budapest

Mint minden évben, idén is lesz Budapestről szervezett busz, melyre tudtok online jegyet vásárolni. Tavaly egy buszjegy 2700 ft-ba került. Amint van infónk az idei buszjáratról, frissítjük ezt az oldalt.


Tekerj a tóra!

Gyere bringával a tóra és helyben is közlekedj azzal. Ha csak lent tekernél a helyszínek között vagy kirándulnál egyet a legizgalmasabb biciklis túraútvonalon és kedves falvakban. A keményebbek Vácról tekernek, a még keményebbek bárhonnan, de ha lazább útvonalra és kevesebb emelkedőre vágysz, akkor Berkenyéig érdemes elvonatozni és onnan 2-3 órás kényelmes tekeréssel Bánkra érsz.Vonattal és biciklivel a tóra

Ha nem érzed magad elég fittnek, hogy végigtekerd a Budapest-Bánk vonalat, akkor is biztatunk: ne add fel álmaidat, tedd meg az út felét vonattal! A MÁV Budapestről Diósjenőig óránként, Borsosberényig 3 óránként indít vonatokat egy átszállással. Vácott szállhatsz át a Diósjenőig és Borsosberényig tartó vonatra. (Diósjenőtől 14 km, Borsosberénytől pedig 8 km Bánk.) Kövesd a borsosberényi vasútállomástól a Kerékpárosklub fesztiválra vezető jelzéseit!

Aki Vácról szeretne biciklivel érkezni Bánkra, az ezen az útvonalon teheti meg: Vác- Rád- Penc- Keszeg- Alsópetény- Bánk. Ha ezt a megoldást választjátok, kérjük, kövessétek figyelemmel a MÁV járatait!


Vonattal és busszal a tóra

A MÁV Budapest és Vác között sűrűn (10-30 percenként) indít vonatokat, Vácról pedig 6 közvetlen Volán-busz járat közül választhattok. Egy rétsági átszállással pedig óránként indulnak a buszok.

A Volán Budapest Újpest-Városkaputól indít buszjáratokat, a délelőtti időszakban óránként, délután pedig félóránként. A menetidő nagyjából másfél óra, járattól függően számítsatok átszállásra Vácon, Alsópetényben vagy Rétságon.

Kérjük, indulás előtt figyeljétek a MÁV és a Volán aktuális információit!


Telekocsival a tóra

Üljetek be sokan egy autóba! Ha autóval jönnél, az Oszkár weboldalán kereshetsz útitársakat. Ha pedig ódzkodsz a tömegközlekedéstől, találj helyet valakinél az autóban, így kényelmesen, olcsón és nem utolsó sorban környezettudatos módon juthatsz Bánkra. A Bánkitó Fesztivál kiemelten támogatja és ösztönzi a közösségi és környezetbarát közlekedést!


Autóval a tóra

Bánk nagyjából 60 km-re van Budapesttől, és a 2-es főúton (a Rétság utáni körforgalomtól egy kb. 2 km-es bekötőúton) közelíthető meg. Amennyiben autóval érkeztek a fesztiválra, lehetőleg minden kocsit töltsetek tele. Útitársak keresésére használhatjátok a fesztivál Facebook oldalát, vagy az Oszkár Telekocsit!

FIGYELEM: A tópart és a tábor közötti útszakasz egyik oldalán a parkolás biztonsági okokból szigorúan tilos és bírságot vonhat maga után. A parkolóhelyek száma Bánkon limitált, ha ennek ellenére autóba pattansz, kérünk, készülj rá sok türelemmel és rugalmassággal.

Jegyek

I. ELŐVÉTEL

MÁRCIUS 21-IG
BÉRLETEK

18 900 HUF (elfogyott)

NAPIJEGYEK

8 500 HUF

ALSÓPETÉNYI KEMPINGJEGY

7 700 / 2 600 HUF

SÁTORJEGYEK

4 500 HUF

*A SIMA SÁTORJEGY A BÁNKI TÁBORBA SZÓL. EGY SÁTORJEGY 1DB SÁTOR BEVITELÉRE JOGOSÍT. AZ ALSÓPETÉNYI KEMPING PEDIG A LEGKIRÁLYABB LEGNYUGISABB SZÁLLÁS BÁNKTÓL 10 PERC BUSZÚTRA.

II. ELŐVÉTEL

MÁRCIUS 22-TŐL AMEDDIG A KÉSZLET TART
BÉRLETEK

22 900 HUF

NAPIJEGYEK

9 900 HUF

ALSÓPETÉNYI KEMPINGJEGY

7 700 / 2 600 HUF

SÁTORJEGYEK

4 500 HUF

 
*A SIMA SÁTORJEGY A BÁNKI TÁBORBA SZÓL. EGY SÁTORJEGY 1DB SÁTOR BEVITELÉRE JOGOSÍT. AZ ALSÓPETÉNYI KEMPING PEDIG A LEGKIRÁLYABB LEGNYUGISABB SZÁLLÁS BÁNKTÓL 10 PERC BUSZÚTRA.

MINDJÁRT BÁNKITÓ

JÚNIUS 28-TÓL
BÉRLETEK

26 900 HUF

NAPIJEGYEK

12 500 HUF

SÁTORJEGYEK

4 500 HUF

*A SÁTORJEGY AZ ALSÓPETÉNYI KEMPINGBE 6500-FT-BA KERÜL, MELY 1DB SÁTORRA ÉS MAXIMUM KÉT FŐRE ÉRVÉNYES. A BÁNKI TÁBORBAN LÉVŐ KEMPINGBE A SÁTORJEGYEK ELFOGYTAK.