Tudnivalók, mielőtt elindulsz Bánkra! | Bánkitó Fesztivál

Tudnivalók, mielőtt elindulsz Bánkra!

| tudnivalók

Ha a Bánkitóra jössz, ezeket mindenképp tartsd észben!

Két nap múlva startol a Bánkitó, Magyarország legnagyobb kisfesztiválja! Ebben az e-mailben most leírunk minden olyan információt, amit fontos, hogy észben tarts, meg néhány olyat is, amit kevésbé, de azért jó, ha ott motoszkál a fejedben. 

Kapunyitási piknik

A Bánkitó idén is szerdán startol, de az előző évekkel ellentétben csak délután 3-tól lehet majd karszalagot beváltani, jegyet venni pedig csak 4-től, és ekkor nyitnak a fesztivál kapui is. Reméljük, gyors lesz a sor, mint a rétsági volán! 

Ha már volánnál tartunk

2019-ben autózni már tökre nem menő. A környezettudatos emberek minimum tömegközlekedéssel jönnek Bánkra, maximum pedig bicóval. A kettő közt meg ott a Budapest – Bánk közvetlen fesztiváljárat, ami a BVSC mellől indul minden nap tuti modern légkondis buszokkal. Nem tudod, az hol van? Érdekelnek a részletek? Irány a weboldal! 

Hol alszol? 

A Bánkitónak két fesztiválkempingje van: egy a Tábor, egy az alsópetényi. Az Alsópetényi Fesztiválkempingbe szóló jegyekkel már  szerda déltől költözhettek, tehát még a jegyek megszerzése előtt lecuccolhattok a sátratokkal. A Táborba szóló jegyekkel a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, de ne csak a saját buborékotokra gondoljatok, szorosan rakjátok a sátrakat, hisz jó sok jó ember kis helyen is elfér! Vagy csak ott. 

Plusz infó, hogy ha tudod, tavaly hol volt a Mocsár nevezetű helyszín, akkor most már azt is tudod, hol tudsz majd tuti és tuti titkos sátorhelyet szerválni magadnak!

No készpénz plz

Idén is készpénzmentes lesz a Bánkitó, ami azt jelenti, hogy PayPass kártyátokkal vagy külön kiváltott HelloPay kártyával tudtok majd csengetni a pultoknál. Külön HelloPay kártyát kiváltani és feltölteni díjmentes, semmi turpisság, 500 forint kaució ellenében vihetitek is, aztán visszaváltásnál a Bánkitón visszakapjátok a kártyán lévő pénzt plusz az ötszázasotok.

Ha mégsem, megannyi más fesztiválon és vendéglátóhelyen fizethettek vele a Bánkitó után is, a visszaváltópontok egyikén pedig a pénzt is visszakaphatod róla. Ahogy Deutsch Tomi mondaná: “ENNYI”.

Biciklibérlés készpénzért

A Bánkitó készpénzmentes fesztivál, de biciklit bérelni sajnos csak készpénzért tudtok – még itt is. A kaució itt tízezer forint, a napidíj pedig négyezer, cserébe autósként is tehetsz úgy, mintha lebringáztad volna a Berkenye – Bánk távot. Meg amúgy extrém hasznos jószág. 

Eszem-eszem, dínóm Dánom

Meghallottuk messze szálló hangotok, idén próbáltunk minél sokszínűbb food truckokat szerválni a Bánkitóra. Lesznek lepények, saláták, húsok és zöldségek minden mennyiségben, és a reggelizőhelyekről is hírt adunk majd a weboldalon. Ételt és alkoholmentes üdítőt amúgy behozhattok a Bánkitóra, alkoholos italt azonban nem. Ezt a biztonság bánki őrei a bejáratnál ellenőrzik. Csak okosan!

Támogasd az Aurórát jattolás közben!

Idén is jattcsúszkával érkeznek majd a pultoknál lévő ún. terminálok. Alapból 10%-ra van állítva a borravaló értéke, de lehet 0% meg 10% fölött meg a kettő között is. Amit fontos észben tartani, hogy a borravalók fele idén is egy adománygyűjtő kalapba megy, ami a Bánkitó után az Auróra Közösségi Házhoz vándorol majd. Tehát jattra és adományra fel! 

Programok

Azokat nem írjuk már le, mert mind fenn van a weben, és úgyis tudjátok, hogy jön a Viagra Boys meg a Bob Moses meg a Saul Williams meg a Sudan Archives meg a magyar zenei élet KRÉMJE. 

Gyertek, már nagyon izgulunk! <3