Színmagyar zenészek és barátságos határátlépők csatlakoznak elsőként a Bánkitó Hungaroterápiájához! | Bánkitó Fesztivál

Színmagyar zenészek és barátságos határátlépők csatlakoznak elsőként a Bánkitó Hungaroterápiájához! 

| lineup | zene

Színmagyar zenészek és barátságos határátlépők csatlakoznak elsőként a Bánkitó Hungaroterápiájához! 

Július 8 és 12 között pezseg a tóban a hungarotabletta és a Bánki-tó köré gyűlik minden jelenlegi és leendő kedvenc zenészed – határon innen és túlról. Az évről évre visszajáró hungarikumok mellett idén is teret adunk friss és népszerű nemzetközi zenekaroknak. Egy hihetetlenül termékeny kaliforniai garázspunk banda, az Oh Sees végre Magyarországra látogat, és meg sem áll Nógrád megyéig. De a nyugati féltekéről importáljuk az indie dallamokat szolgáltató Kevin Morby-t, és a kanadai Wolf Parade-et is. A stílus és a divat hazájából pedig jön hozzánk Coucou Chloe, hogy electro-popra is járhassunk egyet! Persze magyar muzsikusokból sem lesz hiány – és idén sem maradsz Analog Balaton, Meteo vagy Mayberian Sanskülotts nélkül…

Négy éve már, hogy bevállaltuk, nem csak mindenki által ismert hazai fellépőket hívunk a tóhoz, hanem idegen elemekkel kavarjuk fel az állóvizet. Először még óvatosan tettük, de csodálatos visszaigazolás számunkra, hogy egyre több és több fesztiválozó veti belénk bizalmát, és jön a Bánki-tóhoz bulizni minden nyáron. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy idén 13 perc alatt fogyott el az összes early bird jegy!  

És hogy kik szeretik a fesztivált még Nálatok is jobban? A fellépők. Ezt pedig csodálatos önkénteseinken kívül Nektek is köszönhetjük! A Bánkitó ugyanis az ország egyik legtisztább fesztiválja. Olyannyira, hogy ez még a külföldi fellépőknek is szemet szúr. A Gurr német lányai koncertjük alatt jegyezték meg, hogy még sosem játszottak ilyen tiszta fesztiválon. 

A nyugati félteke vonzásában

2020 az igazi ritkaságok és újdonságok éve lesz! Csütörtökön először látogat Magyarországra az Oh Sees, hogy pszichedelikus garázspunkjával elvarázsoljon minket. Afelől pedig nem kell aggódni, hogy nem lesz mit játszaniuk. John Dwyer bandája ugyanis az elmúlt 14 évben 19 lemezt hozott össze.

THE DREAM: https://www.youtube.com/watch?v=mV77jgo6LJI

A Bánkitó még sosem látott hasonló headlinert, mint Kevin Morby.  A Pitchfork által Bob Dylan-hez hasonlított zenész nevét korábban a Woods és a The Babies zenekarból ismerhettétek. Az elmúlt 6 évben pedig szólóban nyomja. Szombaton, mikor leszáll az éj, és misztikus füstbe burkolózik a rét, az Északi Színpadon feltűnik majd rejtélyes alakja, hogy egy különleges világba repítsen minket.

HARLEM RIVER: https://www.youtube.com/watch?v=7AZeDbDDTkQ

A SUUNS és Bob Moses után idén is érkezik hozzánk előadó a szeretet és egyenlőség jéghideg országából. A Wolf Parade a kétezres évek egyik kultikus indie zenekara annyira menő, hogy az Arcade Fire is feldolgozta I’ll believe in anything című számukat.

I BELIEVE IN ANYTHING: https://www.youtube.com/watch?v=7G1eLTV89dMó

Mint egy modell

Ha pedig megunnád a hipszterkedő-agyalós vonalat, sétálj végig képzeletbeli kifutódon a catwalk zajfelelősének, Coucou Chloenak setje alatt. A NUXXE kiadó egyik alapítója, a hip-hop és electro-pop káoszkirálynője olyan szupermodellek talpa alá keverte már a nótát, mint Stella Maxwell és Dilone a Rihanna Fenty x Puma show-ján, 2017-ben. És most Te leszel a következő!

https://www.youtube.com/watch?v=XP8Hp3j01io

Magyar igazság

 Csángó brékesek – Szevasztok! Nem kell megijedni, lesz hazai is bőven. A szélrózsa minden irányába nyilazásra ösztönző beatek, a tó átszelésére késztető lágy magyar szerelmes dallamok. 

Idén is jönnek a Kikeltető sztárjai – az Analog Balaton duó szállítja a gitáros-szintis popvonalat, a Meteo koncertjén pedig psychrockra bámulhatjátok a cipőtöket – vagy akár táncolhattok is! Jelentkezik a társadalmi problémákban és para animációkban igencsak érdekelt Polldarier is.

Ohnody (Hegyi Dóri) lírai dalai, befelé forduló szerelmes számai, és finom melankóliájához csatlakozik a Mayberian Sanskülotts álmodozó popjával, spirituális hangjaival.

Ha romantikus álmodozás után egy kicsit keményebbre vágynál, második nagylemezét Valentin-napon prezentáló Slow Village fiúi lesznek az embereid. Az ÚTON több dalát is zenekaros kísérettel rögzítették, de a lényeg nem változik. Őszinte srácok lassú falváról komoly dolgokról rappelnek.

Baba Aziz, a dj/rapper hibrid, aki tiszta rímeiről és mély igazságokat hordozó szövegeiről híres, 2020 nyarán dj szettjével gondoskodik arról, hogy vele együtt zuhanhassunk, mint egy űrszonda. Fodor Máriusz új szólóprojektje, a Superflake is teret kap, hogy kielégítse az elektronikus zene szükségletet. Perrin (Palotai Soma) pedig hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk világából merítő live szettjével táplálja majd a bennetek rejlő bugit.

A világért sem maradnál ki? Március 21-ig kaphatók a 23 000 forintos kedvezményes bérletek.