Mi lesz veled, Bánkitó? | Bánkitó Fesztivál

Mi lesz veled, Bánkitó?

Mi lesz velünk nyáron? Lesz idén Bánkitó? Te már beleélted magad és megvan a bérleted is?
Bár a járvány útjai kifürkészhetetlenek, összeszedtük és megválaszoltuk nektek a Bánkitót érintő legfontosabb kérdéseket.

 

Hogy vagytok? Hogy van a Bánki-tó?  

Megvagyunk. Bizakodunk! A tó pedig a megszokott mederben.

 

Lesz Bánkitó idén?

Nappal ezen dolgozunk, éjszaka erről álmodunk, de sajnos még mi sem tudjuk, hogy lesz-e, vagy lehet-e idén júliusban fesztivál a tónál – a jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint ugyanis határozatlan ideig tilos tömegrendezvényeket tartani Magyarországon. 

A Bánkitó csapatával egyelőre változatlanul dolgozunk a júliusi a fesztivál előkészítésén, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, meg tudjuk tartani a rendezvényt – de természetesen számolunk azzal a lehetőséggel, hogy a megszokottnál jóval kisebb fesztivált kell majd szerveznünk, és azzal is, hogy egyáltalán nem fogjuk tudni megtartani az eseményt. 

Ami biztos: felelősségteljesen fogunk eljárni a fesztivál sorsát érintő döntéseket illetően, titeket pedig minden változásról azonnal értesíteni fogunk!

 

Önkéntesnek azért jelentkezhetek? 

Ha lesz fesztivál, nagy szeretettel várunk! A jelentkezést május elején szoktuk megnyitni, úgyhogy ha szívesen csatlakoznál a Bánkitó önkénteseihez, figyeld a felületeinket!

 

Mikor derül ki véglegesen, hogy megtartjátok-e a fesztivált?

Ha addig nem változnak a körülmények, a mostani információink alapján májusban fogunk tudni döntést hozni a 2020-as Bánkitó sorsáról.

 

Milyen szempontok alapján fogtok dönteni arról, hogy lesz-e fesztivál idén?

Sok rajtunk kívülálló tényezőtől függ, hogy tudunk-e idén fesztivált tartani – nem csak arról van szó, hogy feloldják-e júliusra a rendezvények tartását korlátozó tilalmat. Figyelembe fogjuk venni az érvényben lévő hatósági intézkedéseket, valamint az összes rendelkezésünkre álló információt, elemzést azzal kapcsolatban, hogy lehetséges, illetve biztonságos lesz-e idén júliusban fesztivált tartani. A Bánkitó azok közé a független fesztiválok közé tartozik, akik szinte kizárólag piaci bevételekből tartják fenn magukat  (pl. jegybevételből, szponzorációból, vendéglátós bevételekből). Ezeknek a nagy részét a fesztivált megelőző hónapok során realizáljuk normál esetben, így az is fontos szempont lesz számunkra, hogy lesz-e anyagi lehetőségünk rendezvényt tartani – ki tudjuk-e termelni a kiadásainkat idén. 

 

A külföldi fellépők közül van, aki lemondta a júliusi koncertjét Bánkon?

Egyelőre senki nem mondta le a fellépését.

 

Mi lenne, ha inkább őszre halasztanátok a fesztivált?

Sajnos ez nem opció a Bánkitó esetében. Nem valószínű, hogy a külföldi fellépőknek és közreműködőknek jó lenne egy későbbi időpont – arról nem is beszélve, hogy a Bánki-tó vizében fürdőzni nyáron az igazi.

 

Felelősségteljes döntésnek tartjátok, hogy a jelen körülmények között fesztivált tartsatok? 

Számunkra azt takarja a felelősségteljes döntés, hogy minden esetben korrekt módon járunk el mind a jegyvásárlóinkkal, mind a partnereinkkel és kollégáinkkal szemben – tehát amíg lehetségesnek tartjuk, szervezzük a fesztivált, de ugyanakkor tájékozódunk, kommunikálunk, és igyekszünk a rendelkezésünkre álló információk alapján korrekt döntéseket hozni akkor is, ha le kell mondanunk az eseményt. 

Amennyiben veszélyhelyzet áll fenn, nem fogunk fesztivált tartani.

 

Szeretnék jönni idén a fesztiválra, gondolkodom a jegyvásárláson. Mit gondoltok, érdemes most megvennem a jegyemet? Mit tanácsolnátok?

A Bánkitóra mindig érdemes jegyet venni! 🙂 Igen, jelenleg is tudsz jegyet vásárolni. 

Ha mégis elmaradna az idei fesztivál, a jegyed érvényes lesz a 2021-es Bánkitóra is, vagy vissza is válthatod majd. Emellett a jegyvásárlás egy szuper módja a Bánkitó támogatásának is.

 

Ha elmarad idén a fesztivál, visszakapom a jegyem árát?

Ha nem tudjuk megtartani 2020-ban a fesztivált, akkor lesz lehetőséged a jegyed visszaváltására is – de a Bánkitó sorsa nagy mértékben fog múlni azon, hogy hányan éltek ezzel a lehetőséggel. Ezért arra kérünk, hogy ha elmarad a fesztivál, és megengedheted magadnak, ne váltsd vissza a jegyed árát, ezzel is elősegítve, hogy a járvány elhaladtával újra lehessen majd Bánkitó. A jegyed érvényes lesz a jövő évi fesztiválra is.

 

Jövőre úgyis jönnék. Érvényesíthetem a 2021-es Bánkitón az idén megvásárolt jegyemet?

Természetesen. Ha elmarad az idei fesztivál, az idén vásárolt jegyek érvényesek lesznek a 2021-es eseményre.

 

Mi a helyzet a nyereményjegyekkel? Ha jegyet nyertem, az is érvényes marad jövőre?

Aggodalomra semmi ok! Nyertes maradsz. Ezek a jegyek is átvihetőek lesznek 2021-re, ha idén nem tudjátok őket beváltani.

 

Tudom támogatni valahogy a fesztivált? Vagy titeket? 

Nagyon köszönjük, hogy ilyen sokan fordultatok hozzánk ezzel a kérdéssel az utóbbi hetekben. Támogatni sokféle módon tudjátok most a Bánkitót: 

▹ ne váltsátok vissza a jegyeiteket, ha úgy alakul a helyzet, hogy el kell halasztanunk a 2020-as fesztivált,

▹ kövessétek az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál eseményeit és csatlakozzatok az online közösségünkhöz

▹ és bízzatok bennünk. Fogjuk még vízhólyagosra táncolni a talpainkat a Tószínpad stégjén!