Malter x Bánkitó - Bánkitó Fesztivál

Malter x Bánkitó

A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál  idén is közös filmversenyt hirdet, ezúttal HUNGAROTERÁPIA témakörben. Olyan mozgóképes alkotásokat várunk, amelyek elgondolkoznak az elmúlt hónapok történéseiről, szabadságról, magyarságról, valamint traumákkal, eksztázisokkal, kulturális örökséggel és hagyományokkal foglalkoznak. 

Furcsa éveken vagyunk túl, felgyülemlett feszültséggel, gyásszal, meg nem történt és megmásíthatatlan eseményekkel. Ezt pedig előbb-utóbb fel kell dolgoznunk, hogy gyógyulásnak eredjenek a sebek, amiket az elmúlt időszak okozott. Vagy éppen hogy olyan élmények értek, amitől szebbnek, jobbnak látod az életet? Bárhogyan is alakult életed alkotóként, filmednek itt a helye a vetítéseinken. Műfaji megkötés nincs, a filmek mozoghatnak az animáció-, a dokumentum-, játék- és kísérleti filmek kategóriák között. Számunkra az a fontos, hogy történeteiteknek ÜZENETE legyen. 

A beválogatott rövidfilmek a vetítések során végig kísérik az idei Bánkitó Fesztivál programját, a legjobb filmeket pedig a két fesztivál közös szakmai zsűrije jutalmazza.

Nézzük a részleteket!

1.  Körülbelül 30 rövidfilmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül a Bánkitó Fesztiválon.

2. A pályázatra 2019. január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni. 

3. A kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket. 

4. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása a Bánkitó és a Malter felületein közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét. 

5. A közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkérünk, akik díjazzák alkotásokat. 

6. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek június 16-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel. 

7. A filmeket a Filmfreeway felületén tudjátok nevezni:

https://filmfreeway.com/MalterVandorfilmfesztival

valamint a következő címekre várjuk bármilyen file megosztóval, lehetőleg mp4 formátumban: 

malterblog@gmail.com

Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archivumába. 

8. Ha alkotásodat elfogadtuk, visszajelzünk, amilyen hamar csak lehet. A végső program összeállítására Június első hetében kerül sor. Az idei vetítés után az alkotásokat nem terjesztjük tovább és azokról nem készítünk másolatokat. 

9 . Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérjük, soha ne eredeti kópiát küldjetek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.

 10. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.