Mélyenszántó gondolataiddal kinőtted a művházat? Várja az ország legnagyobb kisfesztiváljának közönsége, hogy meglepd, mint jég a határt!

Pályázz és arasd le a babérokat!

A Bánkitó Fesztivál meghirdeti képzőművészeti pályázatát, amelyre helyspecifikus installációk és dekorációs alkotások terveit várjuk. A pályázat témája idén a MŰVELÉS.

Alkotásod vizsgálhatja például a mezőgazdaság modernkori jelentőségét és a mai társadalomban betöltött szerepét, a természet és ember közötti köteléket, vagy éppen a „vissza a természetbe” filozófiai irányzat hatásait. Feldolgozhatod a vidéki életet, annak kellemes és kellemetlen velejáróival vagy akár a falusi élet és lét sajátos szokásait és elengedhetetlen hagyományait is.

Kifejezetten olyan installációkat szeretnénk elhelyezni a fesztiválon, amelyek dekor-elemként funkcionálnak – a fesztivál témájára rezegnek, helyszínspecifikusak, figyelemfelkeltőek, beilleszthetőek egy konkrét, vagy többféle környezetbe, elhelyezhetőek bejáratnál, fő fesztivál-helyszínek, színpadok dekorációs részeként, vagy akár vendéglátóhelyeken, éjszakai buli-helyszíneken. Lehetnek monumentálisak, de az is szuper, ha egyszerűek, mégis karakteressé teszik a teret.

Gondolatébresztőként összegyűjtöttünk a pályázathoz néhány kulcsszót, amelyek az idei tematikához kapcsolódva és elindíthatnak az inspirálódás és kreativitás útján.

időháztájiföldművelésvíztalaj
szezonalitásmozaikosságnógrádi tájföldvidék
időgazdálkodásfejlődéstermesztésvetéskultúra

Természetesen már elkészült installációkat is szívesen fogadunk, amennyiben adaptálhatóak a témához és környezethez.

Pályázati feltételek:

 1. Az anyagköltséget csak számla ellenében áll módunkban kifizetni.
 2. A leadott pályázatnak tartalmaznia kell: 
  1. A pályázó nevét, 
  2. e-mail címét, 
  3. pontos tervrajzot, 
  4. koncepciót, 
  5. műleírást, 
  6. valamint a részletes anyagköltséget.
 3. A beküldött pályaművel szembeni legfontosabb követelmények:
  1. Legyen helyspecifikus – azaz vegye figyelembe azt a környezetet, amelyben megvalósul.
  2. Legyen témába vágó – reagáljon a fesztivál hívószavaira, témájára.
  3. Tartsa szem előtt a megvalósíthatóság és igényes kivitelezés szempontjait.
  4. Preferáljuk a költséghatékony és környezettudatos megoldásokat!
 4. A pályázat benyújtása: a pályázatot pdf formátumban kell beküldeni,. illetve amennyiben a projekt igényli, látványterv csatolható.
 5. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a pályázat beküldésével hozzájárultok ahhoz, hogy a projekteteket megjelenítsük a fesztiválhoz kapcsolódó digitális és print kiadványokban, social media felületeinken.

Jó tanács:

A pályázati terv elkészítésénél mindenképpen vedd figyelembe az időjárás viszontagságait is, valamint, hogy az elkészült mű sem balesetveszélyes, sem pedig egészségkárosító hatású nem lehet!

Amennyiben bármilyen kérdés felmerül a pályázattal kapcsolatban, állunk rendelkezésre az alábbi e-mail címen: palyazat@bankitofesztival.hu

Küldd el nekünk a pályaművedet MOST, de legkésőbb június 17-e éjfélig.

Június 17-e után több pályaművet nem tudunk elbírálni.

Nagyon kíváncsian várjuk az ötleteiteket és reméljük, hogy veletek is hamarosan találkozunk Bánkon!

A Bánkitó csapata