Hozz programot a Bánkitó Fesztiválra! | Bánkitó Fesztivál

Hozz programot a Bánkitó Fesztiválra!

| civilkult | opencall | program

Az 2020-as Bánkitó fesztiválon előre nyilazunk, és nem hátra. Hungaroterápiába fogunk, hogy egy hungarovitaminos pezsgőtabletta bedobása mellett feloldjuk magunkban a nemzeti identitásunk körül gomolygó szorongást is.

Olyan programötleteket várunk, amelyek kritikusan gondolkoznak a magyarságunkról, az identitásunkról – a „hazaszeretet” és a  „nemzetterápia” fogalmairól. Amelyek új nézőpontot kínálnak a történelmi traumák, a kulturális örökségek és az ezekből gyökerező hagyományok megértésére.

Idén a civil és kulturális programok mellett pályázhattok a Bánkitó tudományos és közéleti ismeretterjesztő programsorozatába, a Szájensz Szeánsz-ba is. Szervezz te is ismeretterjesztő, tudomány-népszerűsítő programot, legyen az workshop, kerekasztal beszélgetés, vagy bármilyen más interaktív tudásközvetítő, tudásteremtő élmény.

A programotok lehet éjjeli, nappali, vagy amibe csak úgy belebotlik az ember. Hozhattok workshopot, kerekasztal beszélgetést, vitaszínházat, vagy akár performanszot, közös mozgást, installációt. Hozhattok olyat is, ami még sose volt!

Fontos, hogy a beküldött pályázat legyen fesztiválkompatibilis, reagáljon valamilyen formában a Bánkitó fesztivál hívószavára (ez idén a Hungaroterápia!), és hordozza magában az együttműködés lehetőségét – legyen interaktív.

________________________________________________________________________

Hívószavak: Folklór, Kulturális örökség, Kisebbségek, Magyar büszkeség, Emlékezetpolitika, Nemzet, Magyar virtus, Identitás

A pályázatotok tartalmazza az alábbiakat:

    • a pályázó személy vagy szervezet neve és e-mail címe
    • a konkrét ötlet és projekt leírása
    • eszköz- és anyagköltségek, technikai igények.

Amit mi nyújtunk: útiköltség és anyagköltség (bruttó 15 000 forintig), inspiráció, fejlődési lehetőség, networking civil szervezetekkel.

A fenti feltételek alapján elkészített pályázatokat a program@bankitofesztival.hu címre várjuk március 8-áig!

Ha a felhívással kapcsolatban bármilyen kérdésed van, a program@bankitofesztival.hu e-mail címen keress minket.