Subotage

Papp László, az NVC egyik alapító tagja 12 évesen kezdett el zenéket írni PC-n, nyaranta pedig két sávos Gemini Pmx-7-es keverőjére rádugott cd- és kazettalejátszóval kísérletezgette ki, mi is az a dj-zés. Ebben az időben (’97-’98) ismerkedett meg az elektronikus zenével, 4 évvel később pedig megalapította saját zenekarát Maradandó Változások néven, ahol gitározott és énekelt. Az elektronikus és az élő zene a mai napig párhuzamosan jelen van az életében, jó példa erre, hogy fellépett már az Anima Sound System zenekar színeiben is – gitárosként.

Subotage szettjei a technótól a house-on át a cutting edge zenékig elkalandoznak, mindig is jellemző volt rá az eklektika. A kezdetek óta kényelmesen érzi magát a pszichedelikus és technoid zenék határán billegő hangzásokba burkolózva.

Subotage az elmúlt évtizedben végigjárta a budapesti klubokat és visszatérő vendég az Alkotótábor, az Ozora, a Kolorádó és sok más fesztiválon is. Németországban többször is zenélt, de fellépett már a horvátországi Dimensions fesztiválon, zenélt Brazíliában, Szerbiában, Bulgáriában és Pozsonyban is. Olyan nevekkel játszott már egy színpadon, mint a Chemical Brothers, a Moderat, James Holden, Jon Hopkins, Ellen Allien, Moby, Royksopp, Tricky, Apparat, Modeselektor, John Talabot, Stephan Bodzin, Oliver Huntemann, Paul Kalkbrenner, Ace Ventura, Atmos, az Extrawelt, vagy Nathan Fake.

Első hivatalos megjelenésére 2011. április 4-én került sor, azóta készített már remixet a Zagar, az Occam, a Colorstar és az Anima Sound System zenekaroknak is. 2015-ben, az Utopia nevű sorozat főcímzenéjéből készült remixével felkerült egy Nagy-Britanniában kijött lemezre is.

2015-ben csatlakozott a Nylon Group modern színházi társulathoz a Halotti Thor darab kapcsán, melyben a liveact és egy dj szett érdekes hibridjével festette alá a színpadi történéseket.

2016-ban és 2017-ben saját stúdióalbumán dolgozott Surfalone néven, az album meg is jelent 2018 februárjában.

2018 nyarán megjelent új remixe az Anima Sound System zenekar legendás számából, a ’68-ból.

A 2019 sok új tapasztalást hozott számára dj-zés terén, két legfontosabb fellépése a brazíliai Adhana Festivalon és az Ozora Festival Pumpui helyszínén történt. Ez utóbbira saját bevallása szerint 15 éven át készült, és eddigi élete legfontosabb éjszakáját élte át eggyé válva a közönséggel. Az évet és az évtizedet ‘Psychotechno 2020’ c. összegző stúdiómixszel zárta.

2020 izgalmasan kezdődött számára. A pandémia kitörésekor épp a panamai Tribal Gathering fesztiválon zenélt, amikor a helyi katonaság körbevette a területet és karantén zónává nyilvánítva azt, foglyul ejtette a dj-t 300 másik fesztiválozóval együtt. Végül a helyi magyar képviselet menekítette ki, így kalandos, hetekig tartó hazaútja után végül visszatérhetett stúdiójába, ahol újra belevetette magát a zeneírásba.

Ennek eredményeit hamarosan élőben is hallhatjuk végre.