More von dir - Cselló duó: Friderikusz Péter és Kertész Endre - Bánkitó Fesztivál

More von dir – Cselló duó: Friderikusz Péter és Kertész Endre

Friderikusz Péter Fényeslitkén született, Kisvárdán kezdte zenei tanulmányait ahonnan Kecskemétre került, majd a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult Déri Györgynél és Onczay Csabánál. Nemzetközi sikereket ért el a Clapillo Trióval, Jan Vojtek zongoristával és számos kortárs mű bemutatásában is részt vett. 2017 óta tagja a LivingRoom együttesnek.

Kertész Endre szentEndrei születésű. A Szent István Konzervatórium után Eisenstadtban tanult, majd Bécsben diplomázott le Woflgang Herzernél és Stefan Kropfitschnál. Játszott pl. a Jeunesse Musicaler World Orchestrában, a European Philharmonic Orchestrában, a Simfonietta Banden, az Internationale Donauphilharmonieban, játszott 4 hónapig óceánjárón vonósnégyessel, tagja a Lajkó Félix Bandnek, a Budapest Improvisers Orchestrának, a Programozott Sejthalálnak, a Martin i Soler Consortnak és a ¡Nosnachnak.

Műsorukban helyet kap a barokk, a klasszikus, a nonidiómatikusan improvizatív, a melankólikus, a groovy, az ismert, a még sehol sem halott, a saját átirat, a humoros és az egyszerű szépségű. Elhivatott zenészek.