Bánki Tóni vagyok! | Bánkitó FesztiválIdén nem nő fesztivál a Bánki-tó körül

A koronavírus miatt elmarad az idén júliusra tervezett 2020. évi Bánkitó Fesztivál – és bár bizakodóan tekintünk a jövőbe, elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben is lehet-e újra fesztivál a tó körül.

TÖBB INFÓT!

Támogasd a Bánkitót!

Nagyon köszönjük, hogy ellátogattatok erre az oldalra, és szeretnétek segíteni, hozzájárulni, hogy fennmaradhasson a Bánkitó. Ugyanis bajban vagyunk.

A bevételeink túlnyomóan az eladott jegyek árából folynak be, tehát ez az a forrás, aminek köszönhetően évről évre fedezni tudjuk a fesztivál költségeit. Az, hogy minden júliusban összegyűlhetünk a Bánki-tó partján, hogy közösséget alkossunk, szórakozzunk, ismerkedjünk, és jól érezzük magunkat, egy több fős csapat egész éves munkájának köszönhető. Idén már rengeteg kiadásunk felmerült a fesztivál szervezése kapcsán, melyekre jegybevétel hiányában nincs anyagi keretünk.

Új bevételi forrásokat kell találnunk, méghozzá gyorsan – úgyhogy most a legkisebb támogatásotok is óriási segítséget jelent!

Három különböző összeggel tudtok minket támogatni – az adományotokat pedig exkluzív lehetőségekkel fogjuk meghálálni.

Bánki Tóni vagyok

4000 Ft

Én vagyok a Bánkitó legnagyobb kistámogatója. Szeretek pecázni, kacsákat etetni, és sztrapacskát enni a harcsában. Sok Tóni sokra megy!

Mindenkinél hamarabb fogok értesülni a 2021-es fesztivál pre-sale jegyeiről és egyéb kedvezményekről is.

TÁMOGATOM A BÁNKITÓT

Bánki Polgi vagyok

15 000 Ft

Mindenkivel jóban vagyok, mindenkivel beszélgetek. Járom a tábort, vigyázok a tóra, de hiányoznak már a compóknak a csobbanók, a tónak a csónak, a tábornak a melegedők. Hiányzik a Bánkitó.

Jövőre a backstageből fogok végignézni egy általam választott koncertet, és mindenkinél hamarabb fogok értesülni a 2021-es fesztivál pre-sale jegyeiről is!

TÁMOGATOM A BÁNKITÓT

Bánk bán vagyok

20 000 Ft

A nagy, dicső Bánk, aki nem hagyja veszni a nagy, dicső, Bánkitót. Nem kell, félnetek jó lesz! Ha rajtam múlik, marad a független kultúra, és maradnak a független kulturális helyszínek is – mert nincs nyár Bánk nélkül! Legyen szó akár rólam, akár a fesztiválról.

2021-ben előre foglalt helyem lesz a színházban egy általam választott előadásra, megnézhetek a backstage-ből egy általam választott koncertet, és minden jegykedvezményről elsőként értesülök!

TÁMOGATOM A BÁNKITÓT

NE HÁTRA NYILAZZ, HANEM ELŐRE!

A 2020-as Bánkitón bedobunk egy hungarovitamint és hungaroterápiába fogunk, hogy közösen megfejtsük, mi teszi a magyart. Hogy itt született, itt él, beszéli a nyelvet, vagy, hogy magyarnak vallja magát. Felmérjük a talpunktól a fejünk búbjáig, aztán Bánk lankáin innen és túl, ahol a fehérlófia túrórudit majszol, a busók pedig a Compóban pacsiznak a hétfejű sárkánnyal, hogy mit takar a piros-fehér-zöld.

Úgy fogjuk magyarnak gondolni magunkat, ahogy nekünk tetszik, és nem úgy, ahogy másoknak épp kapóra jön. Mindeközben tudjuk, hogy ez mindenkinek mást jelent az életében – van, akinek mindent, és van, akinek semmit. Nem pirulunk el egy kokárda látványától, mert szerintünk nincs abban semmi zavarba ejtő. Ezek a történetek a mi történeteink. És mi szeretnénk őket elmesélni.

Hallgass bele azokba a beszélgetésekbe, amik túlmutatnak a megszokott vitákon. Nézz meg egy filmet a szabadban, ami úgy beszél rólad és a körülötted lévő világról, ahogy még sose gondoltál rá. Ülj be a színházba és figyeld, ahogy részévé válsz a játéknak, és valósággá válik az előadás! Sétálj a parton és heveredj le a fűbe, vagy ugorj be a vízbe, és lazíts a fák árnyékában. Csárdásozz technóra, bulizz hajnalig a legjobb bel- és külföldi zenészekkel, másnap pedig kezdd előlről.

Zene

Progresszív, kortárs, folyamatosan megújuló. Ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a Bánkitó zenei programját. A bevett formulán idén sem változtatunk sokat, a merítés viszont nagyobb lesz, hisz külföldi fellépőkkel is erősítünk majd. A célunk az, hogy összehozzuk a környék produkcióit és megmutassuk az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit. A Bánkitón idén meghallgathatod, mit hallgatnak majd a többiek jövőre.

Civil szféra

A civil-kulturális programok mindig egy fontos, aktuális és nemegyszer rizikós témát piszkálnak meg. Idén is civilekkel, zenészekkel, színészekkel és művészekkel vakarhatjuk majd a fejünk, hogy a világ fordult ki a sarkából vagy csak fejjel lefelé tartjuk a térképünk. Napelemes mobilházból vagy robotkacsából lesz majd több? És melyik ellen kell harcolni? És mennyivel lehet még modernebb a modern művészet? És mindenekelőtt, ezek hogyan fognak a társadalomra hatni?

Színház

A Bánkitó független, komoly színházi szemleként szeretné bemutatni azokat a kortárs, hazai darabokat, amik mondanak valamit rólunk, a körülöttünk lévőkről és a társadalomról. Azokat a darabokat, amiket mindenkinek látnia kell, amik még sokáig az emberrel maradnak az előadás után. Tavaly hatalmas sikerrel futott a színházi sátor, egymást követték a teltházas előadások.

Képzőművészet

Egy kortárs képzőművészeti kiállítás 80 ezer négyzetméteren. Nehéz olyan teret létrehozni, ahol az alkotók, a művek, az üzenet és a befogadók egy időben, egy helyen léteznek és több ezer ember nyitott erre. A Bánkitó egy ilyen hely. Hazánk legizgalmasabb kortárs alkotói idén is kiállítóteret csinálnak a Bánki-tó partjából.

Nonprofit Fesztivál

A Bánkitó nem csak szórakoztatás. Társadalmi vállalkozásként tekintünk a fesztiválra, amivel minden évben egy fontos üzenetet szeretnénk a közbeszéd részévé tenni. Számos hazai civil szervezetnek nyújtunk megjelenési lehetőséget, így több ezer ember ismerhet meg olyan ügyeket, amik mellé tudatos állampolgárként érdemes odaállni.

Szponzoráció

Nonprofit fesztiválként a Bánkitón idén sem kell tartanod márkajelzések villódzó neonrengetegétől. A szponzorainkat közös célok és értékek alapján választjuk ki, úgy, hogy aktívan közreműködjenek a programok megvalósításában, akár saját ötlettel, akár mások ötleteinek segítésével. A cél az, hogy a közös ügyünkhöz támogatókat találjunk, hogy a fesztivál fenntartásának költségeit ne csak a látogatók jegyei állják.

Mindez Nógrád megye közepén, a festői szépségű Bánki-tó partján. Egy órányi autóútra, vagy egy félnapos biciklitúrára Budapesttől.

Hol vagyunk?

Bánk egy ici-pici település Nógrád megyében, közepén a nem is olyan kicsi Bánki-tóval. Van kisbolt, dohánybolt, pizzéria, kocsma, tóparti büfé, szállások és minden, ami egy tó köré épült településre kellhet. Na meg szuperkedves helyiek. A Bánkitó Fesztivál 10 éve bújik meg a település zegzugaiban, legfőképp a Tóparton és a Tábor területén, bár az idők folyamán beleptük a Nádast és a Kisrétet is. A tó mellett a faházak és a mindent körbefogó erdő közt elterülő kis tisztásokon megbújó helyszínek teszik a Bánkitót igazán különleges fesztivállá.