BÁNKITÓ 2022 – ÖNKÉNTES JELENTKEZÉS

Kedves Leendő Önkéntes!

2022-ben is lesz Bánk, fesztivál, aratás – nagyobb, mint tavaly. Ezért sok segítő kézre és lelkes önkéntesre lesz szükségünk. Mielőtt belekezdesz a form kitöltésébe, kérlek, olvasd végig ezt a tájékoztatót, hogy mit érdemes tudni az önkéntes feladatokról.

Ki mint vet, úgy arat!

JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE ÉS VISSZAJELZÉS
A jelentkezés határideje MÁJUS 22., VASÁRNAP– visszajelzést május 22-ig küldünk mindenkinek. A jelentkezések sorrendjét is figyelembe vesszük, így előfordulhat, hogy bizonyos feladatkörök hamarabb betöltődnek, ezért érdemes hamar jelentkezni. FONTOS! Ha május 29-ig nem kapsz visszajelzést, az azt jelenti, hogy jelentkezésed valamilyen okból nem érkezett meg hozzánk. Ebben az esetben mindenképp írj egy e-mailt az onkentes@bankitofesztival.hu címre!

A JELENTKEZŐK ÉLETKORA
Elsősorban 18 év felettiek jelentkezését várjuk. Ha még nem múltál el 18 éves, az önkéntes munkához szülői beleegyezés szükséges.

FELADATKÖR ÉS BEOSZTÁS

  • Törekszünk arra, hogy tehetségednek és kérésednek megfelelő pozícióban vállalhass feladatokat a Bánkitón. A beosztás alakulását befolyásolja a jelentkezésed ideje, az adott területre jelentkezők száma, és az is, hogy az egyes területeken hány önkéntes segítségére van szükségünk.

SZAKMAI GYAKORLAT – REFERENCIA

  • Ha olyan munkakörben dolgozol, ami a szakmai előrehaladásodhoz referenciaként szolgálhat, tudunk szakmai gyakorlatról szóló igazolást adni a fesztiválon végzett munkádról.

SZÁLLÁS, ÉTKEZÉS, FESZTIVÁLBÉRLET

  • Napi kétszeri étkezést, ingyenes sátorhelyet és fesztiválbérletet biztosítunk neked, ha önkéntesként velünk dolgozol.Vegetáriánus vagy húsos étkezésről tudunk gondoskodni, egyéb étkezési szokásokat nem tudunk figyelembe venni.

NAPI TEVÉKENYSÉG ÖNKÉNTESKÉNT

  • A nap önkéntes tevékenység pontos időtartama és napi eloszlása feladatkörtől függ, de minden önkéntesünk legalább napi 4-, és legfeljebb napi 6 órában látja el a rábízott feladatokat.

ÖNKÉNTESTALÁLKOZÓK

  • A fesztivált megelőző időszakban tartott önkéntes találkozó(ko)n a részvétel kötelező. Ez közös érdekünk, hiszen így tudjuk kialakítani azt a személyes kapcsolatot, ami segíti a közös munkát. A találkozók száma, időtartama és tartalma más és más lehet az egyes területeken.

A KÖZÖS MUNKA KERETEI

  • Minden önkéntessel, így veled is szerződést kötünk a fesztivál előtt, amelyben megállapodunk a közös munka kereteiről.

EGÉSZSÉGÜGYI KISKÖNYV

  • Az önkéntesektől lehetőség szerint egészségügyi kiskönyvet kérünk a fesztivál időtartamára, így azt érdemes időben megcsináltatnod.

FELADATKÖRÖK

ÉPÍTÉS-BONTÁS
Ugye mindig jobban esik házi kosztot enni, vagy kézzel készült ajándékot adni? Hasonlóan felemelő érzés a kedvenc fesztiválodon a napon sörözve, a tóba révedve élvezni, hogy ennek a megvalósulásában te is részt vettél. Amennyiben szeretnéd végigbulizni a fesztivált, mégis segítenél nekünk, akkor erre egy kis bemelegítés/levezetés kombóval fesztivál előtt és után, akkor nem kisebb az ajánlatunk mint maga a Bánkitó Fesztivál 2022 felépítése (!!), majd bontása. (Nem baj, ha nem vagy kipattintva, de jó, ha nem ijedsz meg egy kis fizikai munkától.) Az építés és a bontás a fesztivált megelőző- és a fesztivált követő napokban jelent elfoglaltságot. Ebben az esetben a napi kétszeri étkezést az önkéntes munka ideje alatt biztosítjuk (tehát a fesztivál ideje alatt nem). Arra is van persze lehetőség, hogy az építés és a bontás mellett a fesztivál ideje alatt is vállalj feladatot, egy másik területen.

TECHNIKAI ÜGYELET
Az ügyeletes szuperhősök bármikor és bármire bevethető önkéntesek, akiknek ugyan nincsen semmi konkrét feladatuk, de munkaidejük alatt folyamatosan elérhetőek, azonnal ott teremnek, ha arról van szó, és ha bármi bökkenő adódik, az ő nemes tisztjük megmenteni a fesztivált!

AUTÓS SZÁLLÍTÁSOS FELADATOK
A futárok a fesztivál gördülékeny működésében kulcsfontosságú önkéntesek. Mivel a fesztivál helyszínei között van némi távolság, ezért nélkülözhetetlen a segítségük, amikor az egyik programhelyszínről a másikra kell átvinni egy projektort, vagy amikor a föl s alá rohangáló helyszíni koordinátorokat kell fuvarozni A-ból B-be. Ezen kívül még az önkéntesek élelmezéséhez szükséges alapanyagok beszerzésében, valamint az ebédek kiszállításában szoktak segédkezni (ez utóbbi a leghálásabb feladatok egyike), de ők oldják meg azt is, ha váratlanul égető szigetelőszalag-hiány lép fel, ami legközelebb Rétságon kapható. Ha szeretsz biciklizni vagy vezetni, ha van jogosítványod és saját járműved, ha megbízhatónak tartod magad, és tudod vállalni, hogy a műszakod idején folyamatosan (és persze járművezetésre alkalmas állapotban) jelen vagy, akkor te vagy a mi álom-futárunk!

RECYCLING
Ha…
te vagy az, aki a házibuli egy pontján nem bírja tovább, és elkezdi összegyűjteni a lakás különböző pontjain heverő sörösdobozokat
mindig is zavart a sok rumli és szemét, amit egy fesztivál generál a nagy buliban,
szereted az olyan feladatokat, ahol azonnal látni a befektetett munka eredményét,
olyan feladatra vágysz, amibe belefér, hogy közben elmerengj az élet dolgain
szenvedélyes környezetvédő vagy
igazi after-arc vagy,
szeretsz egyszerre csapattag és magányos farkas is lenni
…akkor csatlakozz a teamhez!

ŐRZÉST SEGÍTŐ ÖNKÉNTESEK
Mindig van pár szuper install vagy helyszín, ahol jó, ha van valaki, aki figyel a cuccokra. Ha jól tűröd a monotonitást, de ha kell, egy pillanat alatt kizökkensz belőle, és tudsz cselekedni, akkor itt a helyed!

PARKOLTATÁST SEGÍTŐ ÖNKÉNTESEK
A fesztiválra autóval érkezők üdvözlése, tájékoztatása és koordinálása, a parkolóhelyek bölcs felügyelete igen fontos feladat. Ha úgy érzed, hogy egyszerre tudsz kedves lenni, és kellő határozottsággal fellépni, akkor ezt a területet neked való!

BEENGEDÉST SEGÍTŐ ÖNKÉNTESEK
A beléptetést a fesztivál egyik legfontosabb pontjának tartjuk, az itt tevékenykedő önkéntesekkel találkoznak először a fesztiválra érkezők. Fontosnak tartjuk, hogy gördülékenyen működjenek együtt az itt dolgozók. Tapasztalataink szerint, ha jól működik a beléptetés, az garantálja a jó hangulatot, nemcsak a fesztivállátogatóknak, de a beléptetésen dolgozóknak is. A jelentkező önkéntesek feladata elsősorban a karszalagfelrakás, eligazítás. Neked való a feladat, ha
nem esel pánikba egy nagyobb várakozó tömeg láttán,
szívesen találkoznál a Bánkitó közönségével és fellépőivel rövid idő alatt nagy dózisban,
pontos vagy és nem korrumpálható,
ügyesen kommunikálsz
van egy kis kézügyességed és állóképességed.

FŐZÉS
Ami fontos, hogy ez az önkéntes poszt bizonyos szempontból kötetlenebb és rugalmasabb, mint a többi feladatkör a fesztiválon, ugyanakkor nagy összeszedettséget igényel a munka, hiszen ennie kell a stábnak (amihez sokan tartoznak), méghozzá időben! 🙂 Minden nap két étkezést kell biztosítanunk a fesztivál dolgozóinak és önkénteseinek, egy reggelit, és egy meleg ételt napközben. Ennek megfelelően alakítjuk ki a műszakokat. Az alapanyagok beszerzése, előkészítése, főzése és az étel kiosztása mellett kifejezetten keresünk jó erőben lévő fiúkat/lányokat a csapatba, akik tudnak segíteni 50-100 kg-ok mozgatásában!Ha már az építés első napján jössz és segítesz, péntek délutántól full szabad vagy, és pöröghetsz a fesztiválon! 🙂 Vasárnap, a fesztivál utolsó napján már csak reggelit készítünk, de az utolsó műszak délutánig tart, hiszen a főzéshez hozzátartozik az elpakolás, a konyha rendbetétele is.Jó, ha szeretsz a konyhában sürgölődni, de legalábbis a konyhai eszközöket nagyjából be tudod azonosítani a nevük alapjánpörgős vagy, ugyanakkor a nagy mennyiségű zöldség felaprításával járó monotóniát is tűröd szeretsz gondoskodni másokról, és tudsz csapatban dolgozni.

INFÓPULT
Ha képben szoktál lenni, hol mikor és mi történik, tudsz egyszerre sokfelé figyelni,pörögni és szívesen beszélgetsz a fesztiválozókkal, itt a helyed!.

RECEPCIÓ
A recepció a fesztivál előtti naptól nyitva van és segít a fesztivál szervezőinek, programhozóinak elszállásolásában. A legtöbb munka itt is a fesztivál első felében várható. Műszak közben később se maradsz egyedül, hiszen ott leszel a tábor közepén, ahol mindig történik valami kicsi izgalom, nyüzsgés.

CSOMAGMEGŐRZÉS
A fesztivál egyik legfontosabb feladatköre: vigyázni az értékekre, nemhagyni elveszni azokat. Csomagmegőrző csapatunk a fesztivál teljes ideje alatt szükségünk lesz. A feladat nem bonyolult, és mindenképp előny, ha szereted rendben tartani a dolgaida, elkerülöd a káoszt.

MÖRCS
A fesztivál divat – pultja. Itt segítened kell majd az idén zöld és lila színekben pompázó, szuperhasznos, menő ruhadaraboknak, tárgyaknak, egyéb kincseknek gazdára találni a fesztivál ideje alatt.

CIVIL – KULT PROGRAMOK
… ha szívesen ott lennék kedvenc programjaid szervezésénél. A következő feladatok várhatnak rád: helyszín előkészítése, szervezetek esetleges segítése, program lebonyolítása, elpakolás.
Beleshetsz a kulisszák mögé, sokat lehetsz a fesztiválozókkal, sok nevetés, izgalom.

SZÍNHÁZI PROGRAMOK
… ha szívesen belesnél kedvenc színházi programjaid szervezésénél. A következő feladatok várhatnak rád: helyszín előkészítése, jegyellenőrzés, elpakolás, stb.

ZENE 
… ha segíteni előkészíteni a helyszínt, backstage-t kedvenc zenészeid számára. A zenei programok segítése leginkább  koncertek előtti elfoglaltságot jelent a délutánok folyamán – ám ez képlékeny és rugalmasságot igényel. Könnyen lehet, sok tálcát vagy üdítőt kell majd emelgetned..

Ha kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban vagy, ha nem kaptál visszaigazoló emailt a form kitöltése után, keress meg az alábbi e-mail címen:
onkentes@bankitofesztival.hu

Hamarosan találkozunk! 🙂