Itt van minden fontos infó indulás előttre! - Bánkitó Fesztivál

Itt van minden fontos infó indulás előttre!

Belépés / Jegyek / Védettségi igazolvány

Belépés

Megérkezéskor két pénztárnál tudsz belépni a fesztivál területére a Tóparton és a Tábornál. A jegyeket csütörtökön 11-től tudod beváltani karszalagokra: a Tóparton 11.00 és 21.00 között, míg a Tábornál 11.00 és 02.00 között. Pénteken és szombaton a Tóparton 10.00 és 21.00 között, míg a Tábornál 10.00-02.00-ig.

Jegyek

A jegyednek 2021-re kell szólnia, ezt mindenképp csekkold! Amennyiben 2019/2020-ban vetted a jegyed az nem automatikusan érvényes 2021-re! Nyilatkozni kellett a jegyed jövőjéről és ha megkaptad azóta a TIXA-tól a 2021-es jegyed, akkor jó vagy, ha nem, akkor kérlek írj az info@bankitofesztival.hu email címre, hogy megnézzük!

Védettségi igazolvány

18 éven felüliek csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT applikációval ÉS érvényes személyazonosságra alkalmas hatósági igazolvánnyal (mint a személyi, útlevél, jogsi) kaphatnak karszalagot és léphetnek be a fesztivál területére, amiknek mindig náluk kell lennie! Sajnos nem áll módunkban a rendeleten kívüli igazolásokat elfogadni (mint negatív PCR teszt, stb.), igazodnunk szükséges a mindenkori kormányrendeletben meghatározott szabályokhoz.

18 éven aluliaknak nem kell kell védettségi igazolvány, viszont kizárólag – védettségét igazolni tudó – nagykorú kíséretében tartózkodhatsz a területen! 

A várható ellenőrzések miatt mindig legyen nálatok mind a két okmány, vagy a le-nem-merült telefon az applikációval plusz a személyi!

Ha külfödről jösz, vagy külföldi barátod jönne és 18 éven felüli, akkor a Magyarország által elfogadott külföldi védettségi igazolások mintáit ezen az oldalon találod, valamint az új EU-s védettségi igazolvány is csodálatos!

Térkép

Lejutás Bánkra és vissza

Hungarobusz –  Budapest – Bánk – Budapest

A lehető legegyszerűbb mód lejutni Bánkra. Jegyár egy útra: 2 800 HUF.

Jegyvásárlás itt a TIXA-n! (katt)

Járatok Budapestről Bánkra (Mexikói úti metrómegálló)

Csütörtök 9:30
Péntek 9:30

Járatok Bánkról Budapestre (A Bánki Tábor főbejáratától)

Péntek 11:00
Vasárnap 11:00

A jegyeket kizárólag online veheted meg.

Vonattal és busszal a tóra

A MÁV Budapest és Vác között sűrűn (10-30 percenként) indít vonatokat, Vácról pedig 6 közvetlen Volán-busz járat közül választhattok. Egy rétsági átszállással pedig óránként indulnak a buszok.

A Volán Budapest Újpest-Városkaputól indít buszjáratokat, a délelőtti időszakban óránként, délután pedig félóránként. A menetidő nagyjából másfél óra, járattól függően számítsatok átszállásra Vácon, Alsópetényben vagy Rétságon.

Kérjük, indulás előtt figyeljétek a MÁV és a Volán aktuális információit!

Telekocsival a tóra

Üljetek be sokan egy autóba! Ha autóval jönnél, az Oszkár x Bánkitó oldalán (katt) kereshetsz útitársakat. Ha pedig ódzkodsz a tömegközlekedéstől, találj helyet valakinél az autóban, így kényelmesen, olcsón és nem utolsó sorban környezettudatos módon juthatsz Bánkra. A Bánkitó Fesztivál kiemelten támogatja és ösztönzi a közösségi és környezetbarát közlekedést!

Autóval a tóra

Bánk nagyjából 60 km-re van Budapesttől, és a 2-es főúton (a Rétság utáni körforgalomtól egy kb. 2 km-es bekötőúton) közelíthető meg. Amennyiben autóval érkeztek a fesztiválra, lehetőleg minden kocsit töltsetek tele. A parkolóhelyek száma Bánkon limitált, ha ennek ellenére autóba pattansz, kérünk, készülj rá sok türelemmel és rugalmassággal.

Biciklivel

Soha nem volt ilyen egyszerű bringával utazni Bánkra: a Vác – Balassagyarmat vonalon hétvégente már egy 16 bringát szállító pótkocsival közlekedik a vonat. Menetrend: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kerekparszallitas-tavolsagi-viszonylatokon

Közlekedés a fesztivál alatt

SHUTTLE BUSZ 

Csütörtök, péntek, szombaton is rendelkezésetekre áll a fesztivál shuttle busz! 14.00 órától hajnal 5-ig üzemel a busz, keressétek a megadott időben a sofőrt az alábbi számon: +36706295931!

UTASSZÁMÚTICÉL /AUTÓ ÁR FORINTBAN
 BÁNKALSÓPETÉNYBORSOSBERÉNYDIÓSJENŐKÉTBODONYRÉTSÁGROMHÁNYNŐTINCS
1-4 FŐ10003000350040003000300030003500
5-8 FŐ15004000400050004000400040004500

Egyéb települések esetén a megadott telefonszámon érdeklődjön!

SZÁLLÁS

Fesztivál sátrazás

Egy sátorjegy birtokában a bánki Tábor területére egy darab sátorral léphetsz be, és a Tábor területén sátrazhatsz, függetlenül attól, hogy hányan fogtok a sátorban lakni. A területen van wc és zuhanyzó!

A jegy egy darab sátorhely elfoglalására jogosít, egy alkalommal fizetendő és független a fesztiválon eltöltött napok számától. 

Nádas Kemping – Bánk

Ha lecsúsztál a fesztiválos sátrazásról, akkor a keressétek még a Nádas Kempinget, ahol még lehetőség sátrazni! Erről az üzemeltetők tudnak részletesebb tájékoztatást adni. 

Katt ide: http://www.bankito.eu/

Telefontöltés

A fesztiválon az ERSTE jóvoltából tudod tölteni a telefonodat. A telefontöltő állomásokat a Táborban, az Északi Színpad mellett találod. A telefontöltés 100 Forintos érmével működik és non-stop elérhető a fesztivál alatt!

Csomag- és értékmegörző

A fesztivál teljes ideje alatt, a Tábor főépületénél vár a csomag- és értékmegőrző, ahol biztonságban tudhatod értékeidet, amíg szórakozol. Az elhagyott vagy ellopott értékekért nem tudunk felelősséget vállalni, ezért kérjük, használjátok ingyenes szolgáltatásunkat!

Infópontok

A fesztivál ideje alatt két helyszínen is szerezhetsz információt önkénteseinktől, akiktől értesülhetsz az esetleges programváltozásokról, valamint utazással, szállással kapcsolatos tudnivalókat kérhetsz. Minden felmerülő problémára igyekszünk megoldást találni, és örömmel válaszolunk minden, a fesztivállal kapcsolatos kérdésre! Ha menet közben vagy, nyugodtan írj rá a Bánkitó Facebook-oldalára chaten, jó eséllyel online lesz valaki a csapatból.

Elsősegély Bázis

A fesztivál teljes ideje alatt, napközben a Tóparton, este 10 órától pedig a Táborban ügyel jól ismert és tapasztalt orvoscsapatunk, akik már mindent láttak, ami a Bánkitó Fesztiválon előfordulhat. Rajtuk kívül mozgó eü. segítők is fel-alá járnak majd a fesztivál helyszínei között. Fordulj hozzájuk bizalommal!